interior design milano DVDV architetti

Interior / Architecture

Modré a cementové

Year: 2018
Sup. 120 mq
Project: Arch. Davide Vizzini, DVDV Studio Architetti
Collaborators: Daniele Buso, Silvia Comi, Zuzana Kulhankova, Ecenur Yesildag
Structures: Ing. Renzo Buzzi
Photo: Filippo Romano


Zákazník se rozhodl pro koupi jednopokojového bytu s terasou v prvním patře a třípokojového bytu v přízemí s orientací na sever. Jeho myšlenkou bylo tyto byty propojit schodištěm a proslunit přízemní byt z prvního patra.
Projekt prostor přetváří ani ne tak půdorysně, jako spíše objemově. Architekt při práci s objemy brzy zjistí, že bude třeba vytvořit meziprostor v polovině výšky schodiště. Vznikne tak železná plošina ve výšce 2,20 metrů, která rozdělí celkovou výšku 5 m a stane se spolu se schodištěm osou symetrie, rotace a provozu celého bytu.
Prostory, funce a objemy se plynule proplétají a otevírají vstupy, umožňují volné proudění světla a vzduchu a vytvářejí nové průhledy. Svislé stěny pak nemohou být z ničeho jiného než ze skla. To v noci pohledově změkčují dlouhé záclony.

Schodiště je rozděleno na dvě části. Podstavec z pohledového betonu a železné vykonzolované stupně ve tvaru vytažených mnohoúhelníků. Většina tvarů jako by byla poskládaná nebo zmáčnutá. Podstupnice betonového schodiště jsou šikmé a schodiště tak působí, jako by ho někdo stlačil. Železná plošina mezipatra byla vyrobena poskládáním děrovaného plechu pod úhlem 30ti stupňů. Konstrukce je zavěšena ze stropu na ocelových táhlech. Díky tomu mezi kuchyní, obývacím pokojem a pracovnou „totally blue” v přízemí nejsou žádné sloupy, které by bránily volnému pohybu.


interior design milano
interior design milano
Téměř veškerý nábytek byl navržen a vyroben speciálně pro tuto příležitost. Systém dřevěné stěny s nastavitelnými poličkami v pracovně, kuchyni a v obývacím pokoji, jídelní stůl s deskou z ořechového dřeva, kterou protínají (opět poskládané) mosazné nohy a závěsná lampa nad ostrůvkem v kuchyni opět z poskládaného mosazného plechu a panelů LED. Vedle těchto prvků byla použita svítidla Fresnel a Atollo spolu s kuchyní od známého italského architekta Vico Magistretti.

 

Stanza blu e mobili modulari POI

tavolo BAU
tavolo BAU







Leave a reply


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *








Recent Portfolios